РФ провела «унікальні» протичовнові навчання в Арктиці

РФ провела «унікальні» протичовнові навчання в Арктиці

США і Велика Британія тим часом проводять масштабні маневри підводних човнів в регіоні

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив про російські літаки для боротьби із підводними човнами вперше із часу краху СРСР провели «унікальний обліт» в Арктиці. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters із посиланням на РІА-Новини.

Літаки пройшли через північний полюс і направилися до берегів Північної Америки. Сергій Шойгу не повідомив про конкретний час проведення даний навчань.

Проте показово, що вони відбулися на фоні арктичних навчань ICEX 2018, в яких взяли участь два атомних ударних підводних човни США і один атомний ударний підводний човен Великої Британії.

Раніше командувач канадського об’єднаного збройного угруповання «Північ» бригадний генерал Майк Ніксон заявив, що армія РФ не володіє необхідними навичками і можливостями для успішного проведення операцій на півночі Канади. 

За його словами, сучасні інвестиції Росії в арктичну військову інфраструктуру є незначними порівняно з тим, що було витрачено за часів «холодної війни».

Як відомо, Канада і Росія спільно контролюють 75% території Арктики. Решту ділять між собою Данія, Фінляндія, Ісландія, Норвегія, Швеція та США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: