Родичі жертв малазійського «Боїнга» протестували перед посольством РФ у Гаазі

Родичі жертв малазійського «Боїнга» протестували перед посольством РФ у Гаазі
Демонстранти розмістили на галявині перед посольством РФ лавку з табличкою в пам'ять 298 пасажирів

Протест був спрямований проти спроб Москви заблокувати розслідування кримінальної справи

На третю річницю після збиття над Донбасом лайнера MH17 Малайзійських авіаліній родичі загиблих провели демонстрацію перед російським посольством у Гаазі.

Вони заявили нідерландському телебаченню в неділю, що протест спрямований проти спроб Москви заблокувати розслідування кримінальної справи.

Півтора десятки демонстрантів розмістили на галявині перед посольством РФ лавку з табличкою в пам'ять 298 пасажирів і членів екіпажу лайнера, що був збитий сепаратистами, з написами англійською мовою – «Очікуємо відповідальності й повного розслідування» і російською – «Людяність вище за політику».

У своєму листі вони закликали російське керівництво до конструктивної співпраці зі слідством.

Сьогодні стало відомо, що винуватці аварії рейсу МН17 у небі над Донбасом у липні 2014 року можуть бути засуджені заочно

Нагадаємо, сьогодні міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп також оприлюднила заклик до «всіх держави співпрацювати, щоб гарантувати, що ті, хто відповідає за вбивство, були притягнуті до відповідальності»

Як відомо, країни, представники яких входять до Об’єднаної слідчої групи, ухвалили спільне рішення, що кримінальний процес у справі катастрофи рейсу MH17 відбудеться в суді у Нідерландах. Про це 5 липня повідомив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс.

До Об’єднаної слідчої групи входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, України та Нідерландів.

Нідерланди й Україна підписали договір про міжнародне правове співробітництво щодо розслідування злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17.

Сполучені Штати Америки вітають рішення Об'єднаної слідчої групи (JIT) щодо проведення в Нідерландах суду в справі про катастрофу МН17.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: