Росія блокує введення миротворців ООН на Донбас - голова місії України при НАТО

Росія блокує введення миротворців ООН на Донбас - голова місії України при НАТО

Миротворець ООН

«Безумовно, ми знаємо хто це блокує - та ж Росія, яка стоїть за спиною у бойовиків», - заявив Пристайко

Ведення миротворців ООН у зону конфлікту на Донбасі блокує Росія. Про це заявив в ефірі «Радіо Свобода» голова місії України при НАТО, перший заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко.

За його словами, український уряд розглядає різні додаткові механізми припинення війни на Донбасі.

«Якщо Мінські угоди за три роки не призвели до миру, то, можливо, є якісь додаткові механізми, які ми маємо вжити, як український уряд, щоб забезпечити мир нашому народові. Саме тому ми говоримо і про миротворчі сили у будь-якому форматі», - заявив Пристайко.

Як стверджує голова місії України при НАТО, також обговорювався варіант озброєння місії ОБСЄ (нинішньої або нової) легкою зброєю, щоб «вони почувалися більш впевнено і могли відвідати ті місця, які мають відвідати».

«Інший варіант - забезпечення (Донбасу - ред.) миротворцями ООН. Безумовно, ми знаємо хто це блокує - та ж Росія, яка стоїть за спиною у бойовиків», – резюмував Пристайко.

Раніше речниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала ініціативу України щодо введення миротворців ООН у зону конфлікту на Донбасі спробою перешкодити процесові реалізації «Мінська-2».

Нагадаємо, президент Петро Порошенко представить ідею миротворчої місії ООН на Донбасі під час Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй в Нью-Йорку у вересні. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: