Росія може скоротити авіаційне угруповання в Сирії

Росія може скоротити авіаційне угруповання в Сирії

Новіші літаки і гелікоптери можуть вивести в РФ, а старіші системи залишать в Сирії

РФ може скоротити угруповання армійської авіації і повітряно-космічних сил (ВКС) в Сирії. Це рішення виглядає логічним на фоні успіхів у боротьбі офіційного Дамаска із «Ісламською державою» і угрупуванням «Джебхат ан-Нусра». Про це пише російське видання «Коммерсантъ», посилаючись на два військово-дипломатичні джерела.

На сьогодні в Сирії перебуває низка літаків і гелікоптерів РФ – штурмовики Су-25СМ, фронтові бомбардувальники Су-24М і Су-34, винищувачі МіГ-29СМТ, Су-30СМ і Су-35С, а також Ка-52, Мі-35М, Мі-24П, Мі-8АМТШ і Мі-171.

Російські експерти вважають, що до РФ можуть повернути новіші літаки і гелікоптери, в той час як старіші фронтові бомбардувальники Су-24М можуть залишити в Сирії. Так само в цій країні скоріше за все залишаться системи ППО, які прикривають із повітря російській бази. Мова йде про системи С-400, які захищають авіабазу Хмеймім, а також С-300В4, яка прикриває порт Тартус.

Окрім того в Сирії мають залишити системи ППО Панцир С-1. Також Кремль, за оцінками російських експертів, скоріше за все, залишить безпілотні літальні апарати, які моніторять ситуацію із виконанням домовленостей щодо деескалації протистояння в чотирьох зонах в Сирії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: