Росія накладе вето на плани ООН надіслати спостерігачів до Алеппо, - Чуркін

Росія накладе вето на плани ООН надіслати спостерігачів до Алеппо, - Чуркін

Москва готова використати своє право вето, щоб заблокувати французької резолюцію щодо надсилання спостерігачів ООН до Алеппо

За словами постійного представника Росії в ООН Віталія Чуркіна, Москва не може дозволити ухвалити французьку резолюцію щодо Алеппо, тому що вона стане «катастрофою», пише «Німецька хвиля».

Постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін у неділю, 18 грудня, заявив, що Москва готова використати своє право вето, щоб заблокувати французької резолюцію щодо надсилання спостерігачів ООН до Алеппо для контролю над евакуацією та захисту цивільного населення. «Ми не можемо дозволити її ухвалити, тому що це катастрофа», - цитує Чуркіна агенція AFP. Водночас він заявив, що Росія висуне свої пропозиції щодо моніторингу ситуації в Алеппо. При цьому  Віталій Чуркін відмовився повідомити подробиці.

Нагадаємо, раніше представник Франції в ООН Франсуа Делаттр заявив, що якщо домовленостей щодо евакуації цивільних осіб та доставки гуманітарної допомоги до Алеппо під наглядом міжнародних спостерігачів не буде досягнуто на засідання Ради Безпеки ООН, Франція та її партнери можуть скликати спеціальну сесію Генеральної Асамблеї ООН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: