Росія перекинула в «ЛНР» понад 300 одиниць військової техніки - Тука

Росія перекинула в «ЛНР» понад 300 одиниць військової техніки - Тука
Георгій Тука

Заступник міністра вважає, що розбірки в окупованому Луганську почалися, бо ватажки окупантів не поділили приватну власність

Російська влада цієї ночі перекинула на окуповану територію луганської області військову техніку.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, повідомляє «Укрінформ».

Він вважає, що розбірки в окупованому Луганську почалися, бо ватажки окупантів не поділили приватну власність. 

«Так званий міністр внутрішніх справ («ЛНР» - ред.) Ігор Корнет після того, як (ватажок «ЛНР» - ред.) Плотницький виселив його з чесно віджатого особняка, вирішив повернути все, що нажито непосильною працею з 2014 року», - наголосив Тука.

За його словами, вночі на територію області завезли понад 300 одиниць російської бойової техніки: вантажівки, бронетранспортери, інформації про танки не було.

«Хотілося б, щоб вони там один одного зжерли в кінці кінців. Чим більше і швидше вони один одного зжеруть, тим легше буде відновлювати законну владу на цій території», - підсумував Тука.

Як повідомлялося, 21 листопада в окупованому Луганську військовий переворот: озброєні люди оточили центр.  

У центр міста пригнали бронетехніку. Це стало результатом конфлікту між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і відстороненим від посади «голови МВС ЛНР» Ігорем Корнетом.

Жителі міста повідомляють, що в Луганську не працюють телебачення і радіо, а також пошта.

Засновник міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm Роман Бурко повідомив, що конфлікт між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і «міністром внутрішніх справ «ЛНР» Ігорем Корнетом є боротьбою за владу між групою впливу ФСБ Росії і групою впливу помічника президента РФ Владислава Суркова. 

У Міністерстві внутрішніх справ України заявили про втечу ватажка «Луганської народної республіки» Ігоря Плотницького в Росію.

22 листопада сепаратистські ЗМІ повідомили, що Плотницький у Луганську і провів нараду.

Через загострення ситуації в окремих районах Луганської області президент Петро Порошенко увечері 21 листопада скликав позачергове засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки та оборони України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: