Тимчук припустив, чому російські війська не втручаються у переворот в «ЛНР»

Тимчук припустив, чому російські війська не втручаються у переворот в «ЛНР»

За словами народного депутата, у Плотницького «залишились лічені години»

Народний депутат, лідер «Інформаційного спротиву» Дмитро Тимчук припускає, що Кремль підтримує «міністра внутрішніх справ «ЛНР»  Ігоря Корнета у боротьбі за владу у так званій ЛНР. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Те, що введені вчора в Луганськ військовослужбовці ЗС РФ і російської ПВК фактично не перешкоджають діям підконтрольних «чолі МВС ЛНР» Корнету (а частина їх навіть бере участь в силових діях проти оточення Плотницького) свідчить, що Кремль все ж зробив ставку на Корнета», - припускає Тимчук.

За словами нардепа, також можливий варіант, що передача влади Корнету – це лише тимчасово. «Хоча, не виключено, тільки «транзитом» - для подальшої передачі повноважень главі «ДНР» Захарченку зі злиттям «ЛНР» і «ДНР». Чи зможе Плотницький повернути собі прихильність Москви (а у нього, судячи з усього, залишилися лічені години) - велике питання», - пише Тимчук.

На думку лідера «Інформаційного спротиву», бездіяльність російських військ у конфлікті в «ЛНР» можна також пояснити іншим способом.

«Частина сил і засобів ЗС РФ, введені вчора в «ЛНР», минаючи Луганськ, спрямовані на посилення підрозділів «2-го АК ЛНР» на лінії фронту. Тобто Кремль більше, ніж втрати контролю над ситуацією в Луганську, боїться, що ВСУ скористаються цією ситуацією і перейдуть в масштабний наступ», - резюмував Тимчук.

Як повідомлялося, 21 листопада в окупованому Луганську військовий переворот: озброєні люди оточили центр.  

У центр міста пригнали бронетехніку. Це стало результатом конфлікту між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і відстороненим від посади «голови МВС ЛНР» Ігорем Корнетом.

Жителі міста повідомляють, що в Луганську не працюють телебачення і радіо, а також пошта.

Засновник міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm Роман Бурко повідомив, що конфлікт між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і «міністром внутрішніх справ «ЛНР» Ігорем Корнетом є боротьбою за владу між групою впливу ФСБ Росії і групою впливу помічника президента РФ Владислава Суркова. 

У Міністерстві внутрішніх справ України заявили про втечу ватажка «Луганської народної республіки» Ігоря Плотницького в Росію.

22 листопада сепаратистські ЗМІ повідомили, що Плотницький у Луганську і провів нараду.

Через загострення ситуації в окремих районах Луганської області президент Петро Порошенко увечері 21 листопада скликав позачергове засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки та оборони України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: