Українська армія готова до загострення в окупованому Луганську – Полторак

Українська армія готова до загострення в окупованому Луганську – Полторак
Степан Полторак

Глава Міноборони: наразі в Луганську «одна злочинна організація змінює іншу»

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Збройні сили готові вживати заходів у разі загострення ситуації у  луганському напрямку.

Про це він сказав журналістам у Києві в середу, передає «Інтерфакс».

«Збройні сили України у напрямку Луганська готові до загострення ситуації. У разі загострення ми реагуватимемо адекватно», - сказав Полторак.

Він додав, що наразі в Луганську «одна злочинна організація змінює іншу».

Як відомо, напередодні ватажок незаконного збройного формування «ЛНР» Ігор Плотницкий відсторонив Ігоря Корнета від «посади міністра внутрішніх справ ЛНР» у зв'язку з порушенням кримінальної справи.

Як повідомлялося, 21 листопада в окупованому Луганську військовий переворот: озброєні люди оточили центр.  

У центр міста пригнали бронетехніку. Це стало результатом конфлікту між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і відстороненим від посади «голови МВС ЛНР» Ігорем Корнетом.

Жителі міста повідомляють, що в Луганську не працюють телебачення і радіо, а також пошта.

Засновник міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm Роман Бурко повідомив, що конфлікт між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і «міністром внутрішніх справ «ЛНР» Ігорем Корнетом є боротьбою за владу між групою впливу ФСБ Росії і групою впливу помічника президента РФ Владислава Суркова. 

У Міністерстві внутрішніх справ України заявили про втечу ватажка «Луганської народної республіки» Ігоря Плотницького в Росію.

22 листопада сепаратистські ЗМІ повідомили, що Плотницький у Луганську і провів нараду.

Через загострення ситуації в окремих районах Луганської області президент Петро Порошенко увечері 21 листопада скликав позачергове засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки та оборони України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: