Росія підтвердила перекидання «Іскандерів» під Калінінград

Росія підтвердила перекидання «Іскандерів» під Калінінград
«Іскандер» призначений для знищення таких цілей, як ракетні комплекси, реактивні системи залпового вогню і далекобійна артилерія, літаки і вертольоти на аеродромах, командні пункти та вузли зв'язку

В РФ заявили, що міноборони не робило великого секрету з перекидання «Іскандерів» під Калінінград

Міноборони РФ підтвердило перекидання ракетних комплексів «Іскандер» у Калінінградську область Росії. Про це заявив офіційний представник міноборони РФ Ігор Конашенков, передає ТАСС.

Генерал заявив, що міноборони РФ не робило великого секрету з перекидання «Іскандерів» під Калінінград, використавши його для уточнення параметрів одного з американських військових супутників.

«Великого секрету з транспортування комплексу на суховантажі «Амбал» ніхто не робив. Скажу більше, один «Іскандер» був спеціально виставлений ще до завантаження в «Амбал» під пролітаючий американський розвідувальний супутник для уточнення параметрів роботи цього космічного апарату», - заявив генерал.

«Довго чекати нам не довелося - американські партнери в «викривальному пориві» самі все нам і підтвердили», - додав він.

Офіційний представник міноборони РФ підкреслив, що російські військові неодноразово перекидали оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер» в Калінінградську область і будуть робити це в майбутньому в рамках бойової підготовки.

«Оперативно-тактичний ракетний комплекс «Іскандер» - мобільний. У рамках плану бойової підготовки підрозділи ракетних військ протягом усього року вдосконалюють маршову підготовку, долаючи значні відстані по території Російської Федерації різними способами: повітряним, морським і своїм ходом», - нагадав генерал.

«Не є якимось винятком і Калінінградська область, куди ці підрозділи ракетних військ неодноразово перекидалися і будуть перекидатися в рамках бойової підготовки збройних сил РФ», - додав він.

«Іскандер» призначений для знищення таких цілей, як ракетні комплекси, реактивні системи залпового вогню і далекобійна артилерія, літаки і вертольоти на аеродромах, командні пункти та вузли зв'язку. Дальність дії модифікації «Іскандер-М» становить до 500 км.

Нагадаємо, міноборони Польщі занепокоєнє даними про перекидання РФ комплексів «Іскандер» до Калінінграда.

Напередодні розвідка США заявила про перекидання Росією комплексів «Іскандер-М» під Калінінград.

Раніше естонські ЗМІ писали, що під виглядом логістичних навчань Балтійський флот РФ перекидає в Калінінградську область оперативно-тактичний ракетний комплекс «Іскандер».

Як повідомляв Главком, в Іванівській області РФ 6 жовтня підняли по навчальній тривозі ракетне з'єднання, оснащене оперативно-тактичними комплексами «Іскандер-М».

«Іскандер» - системи мобільних балістичних ракет, які прийшли на заміну радянським ракетам «Скад» (Р-17). Дві керовані ракети мають дальність до 500 км і можуть нести звичайні або ядерні боєголовки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: