Росія порушила нові справи проти українських військових

Росія порушила нові справи проти українських військових

Слідчі РФ звинувачують українців у порушенні протоколу щодо припинення застосування зброї на південному сході України

Слідчий комітет Росії відкрив три нові кримінальні справи проти українських військовослужбовців за обвинуваченням у злочині, передбаченому ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни). Про це повідомляють у Слідкомі РФ.

Українських військовослужбовців, зокрема, звинувачують у обстрілах із важких видів озброєння Старомихайлівки, Первомайська та Петрівського району Донецька.

«За даними слідства, 28 липня, 3 і 4 серпня 2017 року українські військовослужбовці, виконуючи злочинні накази вищих посадових осіб Міністерства оборони і Національної гвардії України, здійснили артилерійські обстріли з важких видів озброєння по об'єктах цивільної інфраструктури, що не є військовими цілями, в селищі міського типу Старомихайлівка Донецької області, місті Первомайську Луганської області, а також Петровському районі міста Донецька. В результаті обстрілу четверо мирних жителів отримали поранення, зруйновано низку житлових будинків», – йдеться в повідомленні.

Слідчі РФ звинувачують силові структури України в порушенні Протоколу про припинення застосування зброї на південному сході України та Меморандуму до нього, а також положень Конвенції про захист цивільного населення під час війни і Додаткового протоколу II до неї.

Слідчий комітет РФ обіцяє встановити посадових осіб українських силових структур, причетних до цих так званих «злочинів».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: