Росія посилить свою армію новітніми «Буками»

Росія посилить свою армію новітніми «Буками»
Російський «Бук-М3»

«Буки» вирушать у селище Маршала Жукова в Курській області

У середу, 13 грудня, нові зенітно-ракетні комплекси «Бук-М3» надійдуть на озброєння бригади зі складу 20 загальновійськової армії Росії, що дислокується у Курській області.

Про це повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на штаб Західного військового округу Росії.

«Після розвантаження залізничного ешелону новітні ЗРК «Бук-М3» протиповітряної оборони (ППО) армійської ланки здійснять багатокілометровий марш до місця постійної дислокації», – мовиться у повідомленні Західного військового округу.

Так, «Буки» вирушать у селище Маршала Жукова в Курській області – пункт постійної дислокації з'єднання ППО ЗВО.

ЗРК «Бук-М3» виробництва концерну ВКО «Алмаз-Антей» – мобільний комплекс середньої дальності.

«Бук-М3» дозволяє перехоплювати практично всю номенклатуру крилатих ракет, аеродинамічних цілей. На пусковій установці розміщено 12 ракет, на самохідній вогневій установці – 6 ракет.

Нагадаємо, у спільному розслідуванні The Insider і Bellingcat вдалося встановити особу ключового фігуранта, розшукуваного Спільною слідчою групою у справі про збитий над Донбасом малайзійський «Боїнг» MH17, — це генерал-полковник Микола Федорович Ткачов з позивним «Дельфін», головний інспектор Центрального військового округу Росії.

Як відомо, «Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам-Куала-Лумпур, був збитий проросійськими бойовиками у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року – загинули всі 298 осіб, які знаходилися на борту. Міжнародна команда з розслідування цієї авіакатастрофи дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною з ЗРК «Бук», доставленого з території Росії.

В іншій доповіді Bellingcat опублікував фото «Бука 332», зроблене в парку техніки 53-ї бригади в селищі Маршала Жукова під Курськом, ймовірно, навесні 2013 року. У РФ заявили що не варто довіряти розслідуванню Bellingcat.

Малайзія сподівається, що підозрюваних у катастрофі МН17 назвуть до кінця року. Україна уклала угоду про передачу Нідерландам юрисдикції на притягнення до відповідальності винних у збитті літака. Нідерланди також змінять своє законодавство, щоб винести вирок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: