Росія повідомила Денісовій, що стан Сенцова стабільний

Росія повідомила Денісовій, що стан Сенцова стабільний
Олег Сенцов розпочав голодування 14 травня 2018 року

«До 3 жовтня заплановано проведення чергового консиліуму лікарів», - повідомила Денісова

Український омбудсмен Людмила Денісова отримала відповідь від голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова щодо стану здоров’я політв’язня Олега Сенцова.

Про це Денісова написала у Facebook 28 вересня.

«За його інформацією, 12 вересня було проведено консиліум лікарів Лабитнангської міської лікарні. Стан здоров’я Олега визначено ними як стабільний. До 3 жовтня заплановано проведення чергового консиліуму лікарів, щоб в подальшому оцінити стан здоров’я Олега і тактику його подальшого ведення», - повідомила омбудсмен.

Вона додала, що за інформацією Федотова, на сьогодні Сенцов знаходиться під диспансерним наглядом через захворювання опорно-рухового апарату.

«Ще з 8 червня йому продовжують давати харчову суміш та проводити щоденну інфузійну терапію», - зазначила Денісова.

При цьому вона повідомила, що з РФ жодного підтверджуючого медичного документу щодо стан Сенцова їй не надали.

«Хоча я наполягаю на цьому вже давно. Офіційного висновку консиліуму лікарів немає. Я маю великі сумніви щодо достовірності наданої мені інформації і якості проведення медичного огляду. Оскільки в міській лікарні до нього з самого початку ставилися жахливо. Йому не надавали належної медичної допомоги і тиснули психологічно. Саме це було істинною причиною відмови Олега від послуг лікарів Лабитнангського медичного закладу.Сподіваюся, що найближчим часом РФ все ж надішле офіційні медичні документи про справжній стан здоров’я Олега», - підкреслила Денісова.

Нагадаємо, Сенцов написав чергового листа російській правозахисниці Зої Свєтовій, в якому запевнив, що вірить у «хороший результат всієї цієї історії, незважаючи ні на що».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: