Росія вербує на Донбасі дезертирів для направлення до Сирії

Росія вербує на Донбасі дезертирів для направлення до Сирії

Російським військовослужбовцям-дезертирам обіцяють звільнення від переслідувань та грошову винагороду

У з’єднаннях і частинах російських окупаційних військ на Донбасі почастішали випадки дезертирств, що пов’язано з невдоволенням умовами проходження служби. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними ГУР, за минулу добу самовільно залишили свої підрозділи 12 військовослужбовців 6-го окремого мотострілецького полку (Кадіївка), 2-го (Луганськ) та 4-го (Алчевськ) окремих мотострілецьких бригад 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

«З метою недопущення проникнення дезертирів на територію РФ російською прикордонною службою посилено пропускний режим на неконтрольованій українською стороною ділянці кордону», - інформує розвідка.

«Водночас, представники російських приватних військових компаній, які діють на тимчасово окупованих територіях сходу, використовують вказану ситуацію з метою вербування персоналу для направлення до Сирії, у т.ч. за рахунок дезертирів, обіцяючи звільнення від переслідувань та грошову винагороду. Найбільшим попитом у російських «покупців» користуються фахівці з досвідом бойових дій за військовими обліковими спеціальностями саперів та стрільців переносних зенітно-ракетних комплексів», - повідомляє ГУР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: