Росія визнала, що не зможе повернутися в ПАРЄ в 2018 році

Росія визнала, що не зможе повернутися в ПАРЄ в 2018 році

Пушков не бачить перспективи повернення представників Росії в ПАРЄ в січні

Російська делегація в 2018 році не повернеться в Парламентську асамблею Ради Європи. Про це заявив російський сенатор Олексій Пушков.

Він пояснив це тим, що не бачить перспективи повернення представників Росії в ПАРЄ в січні, а саме тоді затверджуються повноваження національних делегацій на наступний рік, пише РИА Новости.

Раніше рада Держдуми підтримала рішення направити віце-спікера Держдуми Петра Толстого і голови комітету Думи з міжнародних справ Леоніда Слуцького на консультації в Париж на запрошення президентського комітету ПАРЄ. Засідання відбудеться 14 грудня.

За словами Пушкова, в разі приїзду російської делегації будь-який депутат може зажадати голосування щодо повноважень Росії, після цього комісія з моніторингу буде готувати доповідь, потім це питання винесуть на загальне засідання.

«Можна передбачити, що на загальному засіданні агресивна, але дуже активна меншість нав'яже знову свою позицію пасивній більшості. Це буде Україна, Прибалтика, Швеція, Польща, це будуть ще кілька країн Західної Європи, які пред'являть цілий сонм аргументів, чому не можна повертати Росію без санкцій», - припустив він.

За відсутності змін в регламенті, які б заборонили або хоча б на час заморозили процедуру прийняття санкцій до національних делегацій, ймовірність такого результату зараз становить 99%, вважає Пушков.

За його словами, в принципі не повинно бути можливості застосування санкцій до національних делегацій, відповідно, ПАРЄ зобов'язана змінити свій регламент.

Нагадаємо, українські громадські організації закликають не допустити небезпечного прецеденту повернення Росії права голосу в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Раніше генеральний секретар організації Турбйорн Ягланд в інтерв’ю виданню Financial Times заявив, що у Раді Європи розглядають питання про скасування санкцій проти Росії, які були накладені за агресію Москви щодо України.

За його словами, таке рішення допускають через побоювання, що Росія в зв’язку з обмеженнями може вийти з цієї організації, а це, як вважають у Раді Європи, може стати ударом по захисту прав людини в світі.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Росія, яка проголосувала за окупацію Криму, не має ані політичного, ані морального права на голосування в ПАРЄ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: