Росія втричі частіше за НАТО проводить військові навчання – німецькі ЗМІ

Росія втричі частіше за НАТО проводить військові навчання – німецькі ЗМІ

Російська сторона проводить численні перевірки боєготовності. Захід не проводить їх взагалі

Починаючи з 2015 року Росія набагато частіше, ніж НАТО і члени альянсу в Європі, проводила військові навчання, пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Результати проведеного дослідження повинні насторожити Захід, вважає автор публікації.
При цьому у статті йдеться: «великомасштабні військові навчання - всього лише верхівка айсберга. Росія в кілька разів частіше Заходу проводить навчання, в яких задіяно понад 1500 військових - неофіційне число може бути ще більшим. Крім того, російська сторона проводить численні перевірки боєготовності. Захід не проводить їх взагалі».

Високопоставлені натовські військові запевняють, що приводів для занепокоєння немає. «Але як добре насправді готовий Захід до можливого військового конфлікту з Росією?», - запитує автор публікації.

«Очевидно, не так добре, як було прийнято вважати досі», - пише видання. «Незаперечним фактом є те, що у НАТО з його мультинаціональними батальйонами в Естонії, Литві, Латвії та Польщі, а також місцевими збройними силами немає ніяких шансів (...) в разі наступальної операції радянських. За даними американського аналітичного фонду Rand, російським потрібно максимум 60 годин, щоб опинитися в Ризі та Талліні - причому в разі потреби одночасно».

«Страх бути атакованими в будь-який час призводить на Заході до нестабільності і страху війни. Це цілком вписується в нинішню російську військову доктрину», - резюмує Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: