Росія ввела нові обмеження на транзит товарів з України

Росія ввела нові обмеження на транзит товарів з України

Відповідний указ Путіна було оприлюднено 3 липня

3 липня було оприлюднено указ президента Росії від 01.07.2016, що вносить зміни до Указу президента РФ від 1 січня 2016 року «Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки та національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію Російської Федерації». Вказаним указом запроваджуються додаткові обмеження щодо транзиту через територію РФ товарів походженням з України, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку України.
Зокрема, діючі обмеження транзиту по відношенню до транзиту товарів до Республіки Казахастан поширюються і на транзит до Киргизської Республіки; повна заборона транзиту товарів «під ембарго» (відповідно до списку затвердженого та на які в РФ застосовуються ставки ввізних мит відмінні від 0 (ввізні мита згідно ставок Єдиного митного тарифу Євразійського економічного союзу).
В Мінекономрозвику України зазначають, що вказані зміни тимчасово можуть викликати повну зупинку транзиту товарів з України через територію РФ не лише до Республіки Казахстану, Киргизької Республіки, але й до третіх країн.
В Міністерстві просять врахувати зазначену інформацію при плануванні поставок товарів походженням з України транзитом через територію Росію в треті країни.
«Запровадження Російською Федерацією обмежень щодо транзиту товарів походженням з України є економічно та юридично необґрунтованим та очікувано призведе до штучного погіршення умов торгівлі України з третіми країнами, зокрема Центральної Азії. Дані обмеження Російської Федерації є непрозорими, невиправданими та такими, що носить дискримінаційний характер, і відповідно порушують зобов’язання, зокрема, взяті в рамках Світової організації торгівлі та Договору про зону вільної торгівлі від 18.10.2011р.», - йдеться в повідомленні прес-служби Мінекономрозвику України.
На даний час Оперативний штаб реагування здійснює постійний моніторинг ситуації з імпортом до Російської Федерації та транзитом її територією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: