Росія заявила, що і надалі допомагатиме військам Асада у Сирії

Росія заявила, що і надалі допомагатиме військам Асада у Сирії

Лідери Франції Еммануель Макрон та Німеччини Ангела Меркель вважають, що конфлікт у Сирії не має воєнного вирішення

На саміті у Стамбулі президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ залишить за собою право надавати допомогу військам сирійського президента Башара Асада в провінції Ідліб. Про це повідомляє Русская служба BBC.

Водночас лідери Франції та Німеччини Еммануель Макрон і Ангела Меркель вважають, що конфлікт у Сирії не має воєнного вирішення.

Наразі Ідліб – це єдина зона деескалації в Сирії, що ще не взяли під контроль війська Асада. За словами Путіна, «у разі, якщо радикальні елементи будуть... здійснювати збройні провокації з ідлібської зони, Росія залишає за собою право надати дієву підтримку рішучим діям сирійського уряду з ліквідації цього осередку терористичної загрози».

Президент Франції Еммануель Макрон зі свого боку заявив, що будь-який силовий сценарій вирішення ситуації в Ідлібі неприпустимий. Канцлер Німеччини Ангела Меркель також зазначила, що сирійський конфлікт не можна врегулювати воєнними методами. Вона підкреслила, що Захід не терпітиме застосування хімічної зброї в Сирії. За її словами, домовленості між Москвою та Анкарою про створення буферної зони мають перерости в повноцінне перемир'я.

Війна в Сирії триває з 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди і бойовики «Ісламської держави». До конфлікту в різний час приєдналися збройні сили США, Росії, Туреччини та Ірану. Також до складу коаліції, очолюваної США, входять Франція, Канада, Великобританія, Ізраїль, Саудівська Аравія, Марокко, Бахрейн, ОАЕ, Йорданія та інші.

Як повідомлялося, у Стамбулі завершився чотирьохсторонній саміт щодо Сирії.

Зустріч у Стамбулі президента Туреччини Реджепа Ердогана, російського лідера Володимира Путіна, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона стала першою в такому форматі. За підсумками саміту сторони заявили про необхідність якнайшвидшого формування конституційного комітету Сирії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: