Росіян до кінця року чекає значне падіння реальних доходів

Росіян до кінця року чекає значне падіння реальних доходів

Мінекономіки РФ погіршило прогнози темпів росту економіки в 2020 році

Міністерство економіки РФ опублікувало останню статистику із прогнозами ключових показників. Так, було скориговано цифру щодо росту реальних доходів громадян країни за результатами 2019 року – із +1% до +0,1%. Про це пише ресурс РБК.

У першому півріччі цього року реальні доходи росіян зменшилися на 1,3%. Рівень бідності в країні на кінець року складатиме 12,5%. Крім того, було погіршено прогноз на 2020 рік. Мінекономіки РФ знизило прогноз темпів росту економіки – із 2% до 1,7%. Також очікується, що буде зменшуватися інфляція – із 3,8% до 3%. Проте це відбуватиметься в умовах зменшення запозичень із боку фізичних осіб, що призведе до скорочення споживання і, як наслідок, сповільнення економіки. 

У Мінекономіки РФ продовжують вважати, що бум незабезпечених кредитів і далі продовжує негативно впливати на економіку країни, змушуючи Центробанк тримати підвищену ставку через зростання цін, що натомість робить дорогими кредити для іпотеки і корпоративного сектору. Крім того, негативний вплив на економіку РФ мають і виплати по кредитам. У Мінекономіки РФ також вважають, що подальше зростання незабезпечених кредитів для фізичних осіб із метою споживання може призвести до скорочення економіки в 2021 році на 0,6%, якщо банки припинять видавати відповідні кредити.

У таких умовах головним драйвером економічного зростання за оцінками Мінекономіки РФ мають стати інвестиції. Очікується, що в 2020 році вони зростуть на 5%. Цьому нібито сприятиме відновлення довіри бізнесу до держави і зменшення адміністративних обмежень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: