Росіяни етапували кримського політв'язня Панова до Омська

Росіяни етапували кримського політв'язня Панова до Омська
У найближчі два тижні стане відомо, в яку саме колонію помістять Євгена Панова 

Брат Панова Ігор Котелянець повідомив Кримській правозахисній групі, що наразі українець перебуває в СІЗО Омська

Українця Євгена Панова, засудженого кримським «судом» до 8 років колонії суворого режиму у так званій справі «українських диверсантів», після чотиримісячного етапу доставили в слідчий ізолятор Омська.

Про це з посиланням на українського консула на сторінці Панова в Facebook повідомила мати політв'язня Віра Котелянець.

«Сьогодні, 29.01, за повідомленням українського консула в Новосибірську, Женю етапом привезли в Омськ. На етапі був майже 4 місяці. Це такі російські тортури над українцем Євгеном Пановим. Майже 4 тис. км від дому», - йдеться у повідомленні.

Брат Панова Ігор Котелянець повідомив Кримській правозахисній групі, що наразі українець перебуває в СІЗО Омська. У найближчі два тижні стане відомо, в яку саме колонію його помістять.

Як повідомлялося, 5 грудня 2018 року засудженого у справі «українських диверсантів» політв'язня Панова етапували з анексованого Криму в Москву. У Москві Панов перебував у СІЗО-1 «Матросская тишина», де його відвідав український консул.

Під час етапування до сибірської колонії рідні ув'язненого по кілька тижнів не мали інформації про його місцезнаходження.

25 жовтня Верховний суд Росії залишив в силі вирок політв'язню Євгену Панову, незаконно засудженому в анексованому Криму у «справі диверсантів» до 8 років колонії суворого режиму.

ФСБ Росії 10 серпня 2016 року заявила про затримання 7 серпня «організатора терактів" та ліквідацію «агентурної мережі Головного управління розвідки України», членом якої нібито є громадянин України Панов Євген Олександрович.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: