Росіянина витурили із Польщі через підозри у роботі на ФСБ

Росіянина витурили із Польщі через підозри у роботі на ФСБ

Використовуючи статус наукового співробітника,чоловік повинен був налагоджувати контакти в наукових та журналістських кругах Польщі

Громадянина Росії вислали з Польщі на підозрі у участі у гібридній війні проти країни та контактів з кремлівськими спецслужбами. Про це із посиланням на телеканал TVP1 повідомляє  Niezalezna.

Росіянин Дмитро К. був висланий в ніч на четвер, 12 жовтня, за вимогою глави польського Агентства внутрішньої безпеки.

«Агентство встановило, що росіянин був залучений в ініціювання та проведення заходів у рамках гібридної війни проти Польщі. Крім того, він підтримував контакти з спецслужбами РФ», - пише СМИ.

Відзначається, що в якості прикриття росіянин користувався співробітництвом з московським Інститутом стратегічних досліджень. Використовуючи статус наукового співробітника, Дмитро К. повинен був налагоджувати контакти в наукових та журналістських кругах Польщі. Найбільшу активність він провів у 2016-2017 роках.

Як розповів прес-секретар міністра - координатор спецслужб Польщі Станіслав Шарин, серед сфер, яким громадянин Росії приділяв особливу увагу, були польсько-українські відносини.

«Він працював над підвищенням напруженості, керував рядом ініціатив у інформаційній кампанії для Росії, стимулював і робив дії, які мали бути представлені як масове протистояння закону про ліквідацію радянських пам'яток у Польщі», - зазначив Шарин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: