Стала відома особа «відомого письменника», який попросив притулку в Україні

Стала відома особа «відомого письменника», який попросив притулку в Україні
Роман Рословцев

Російський активіст Роман Рословцев нарікає на неможливість продовжити протестну діяльність на батьківщині.

Російський активіст Роман Рословцев просить Україну надати політичний притулок через переслідування з боку ФСБ. Про це Рословцев повідомив «Громадському».

«Причина, чому я вирішив просити притулку в Україні — неможливість продовжувати протестну діяльність в Росії. Біля мого будинку в Москві чергували працівники ФСБ, тому ніяких речей я з собою не брав, приїхав сюди ні з чим», — сказав він.

Активіст додав, що з офіційним звернення до Міграційної служби він прийде 22 серпня.

Раніше, у Державній прикордонній службі повідомили про те, що сьогодні у пункті пропуску «Нові Яриловичі» під час проходження прикордонного контролю попросив політичного притулку «відомий письменник» з російським паспортом.

«Він звернувся до прикордонників Чернігівського загону із заявою щодо отримання статусу біженця на території України у зв’язку з політичним переслідуванням в Росії», — повідомили прикордонники. 

Активіст Роман Рословцев 11 разів виходив на пікети в масці російського президента Володимира Путіна. Щоразу співробітники поліції затримували його та відбирали маску. В середині червня Тверський районний суд Москви заарештував його на 30 діб після чергової акції. 

За задумом активіста, затримуючи його, співробіники поліції реагують на злочини російського президента, працюючи як поліція в правовій державі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: