Російська економіка ризикує застрягнути на низькому рівні без перспектив підйому – нобелівський лауреат

Російська економіка ризикує застрягнути на низькому рівні без перспектив підйому – нобелівський лауреат
Bloomberg

Росія йде шляхом Японії, економіка якої стагнувала в останні роки, але переймає від неї все найгірше

Головний ризик для російської економіки полягає в тому, що вона застрягне на одному місці і не зможе розвиватися далі, як Японія. Але Японія досягла дуже високого рівня, а ризик в тому, що Росія застрягне на низькому рівні. Таку думку висловив лауреат Нобелівської премії,  грек-кіпріотський/британський економіст Крістофер Піссарідес, пише Bloomberg

Нобелівський лауреат також заявив, що Росія «поводиться як країна третього світу, яка витягує ресурси з землі, продає їх, а потім використовує отримані доходи для покупки продукції переважно за кордоном». «Це спокуса. Якщо багатство вже тут, готове, то навіщо докладати зусиль? Візьміть його, продайте, отримаєте гроші», – сказав Піссарідес.

За його словами, можливо, падіння ціни нафти - «благо» для Росії, оскільки підштовхне економіку в тому напрямку, «в якому вона повинна йти, щоб стати великою індустріальною і сучасною економікою», – сказав лауреат.

Як відомо, кіпрський економіст Крістофер Піссарідес став лауреатом Нобелівської премії з економіки в 2010 році. Нагороду він розділив з американцями Пітером Даймондом і Дейлом Мортенсеном. Премія була присуджена за «аналіз ринків з шершавостями пошуку».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: