Російська омбудсмен стверджує, що Сенцов «відмовився» пройти огляд у лікарів, яких пропонують його рідні

Російська омбудсмен стверджує, що Сенцов «відмовився» пройти огляд у лікарів, яких пропонують його рідні
Олег Сенцов

Москалькова, говорячи про стан Сенцова, також сказала, що нібито «не бачить смертельної небезпеки» для нього

Український режисер, політв’язень Кремля Олег Сенцов нібито відмовився від пропозиції пройти огляд у тих лікарів, яких оберуть адвокат політв’язня та його родичі.

Про це під час прибуття до Києва заявила російська омбудсмен Тетяна Москалькова, передає «112 Україна».

«Я звернулася до керівника пенітенціарної системи, щоб провести консиліум з тими лікарями, яких запропонує адвокат або родичі, яким довіряють. Сенцов сказав, що він взагалі не хоче зустрічатися ні з якими лікарями, що він міцний, що не дочекаються і він буде відстоювати свою позицію до кінця», — заявила уповноважена з прав людини в РФ.

Москалькова, говорячи про стан Сенцова, також сказала, що нібито «не бачить смертельної небезпеки» для нього.

«Але мене не може не турбувати, що 40 днів голодування – це дуже тривалий термін. Я після повернення з Києва обов'язково сама поїду його провідати. Якщо буде дозвіл на відвідування разом з Людмилою Денісовою (українським омбудсменом – ред.), то поїду разом з нею», — сказала Москалькова.

Напередодні Генсек Ради Європи подав Путіну офіційне прохання про помилування Сенцова.

Також відомо, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш піднімав питання про затриманих в Росії українських громадян під час свого візиту в Москву.

Напередодні Уповноважений з прав людини в Україні Людмила Денісова знову звернулася до російського омбудсмена із закликом звільнити Сенцова.

Раніше у ПАРЄ погодилися на дебати щодо українських політв’язнів у Росії

Доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи з гуманітарних наслідків війни в Україні Егідіюс Варейкіс закликав негайно звільнити засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Як відомо, 25 червня Росія відмовила омбудсмену України Людмилі Денісовій влаштувати відеозв’язок з Сенцовим.

Нагадаємо,  Сенцов, який голодує з 14 травня, заявив, що не буде писати президенту РФ Володимиру Путіну прохання про помилування.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Людмила Денісова: Російський омбудсмен Москалькова, попри всю мою повагу до неї, рішення сама не ухвалює

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: