Російська православна церква зайнялась виробництвом вина

Російська православна церква зайнялась виробництвом вина
Фото ria.ru

Невідомо, чи буде вино використовуватись тільки для церковних потреб, чи передбачається його реалізація через роздріб

Російська православна церква почала виноробний проект - її дочірня компанія висадила виноградники в селищі Дивноморське Краснодарського краю на узбережжі Чорного моря, повідомляє РБК.

Дочірнє підприємство Церкви називається ТОВ «Мезибь», її в 2015 році зареєстрували фінансово-господарське управління РПЦ і інша дочірня компанія РПЦ – «Софрон», яка займається виробництвом свічок і інших речей, необхідних для релігійних обрядів. Основний вид діяльності ТОВ «Мезибь» - виробництво виноградного вина, а також вирощування винограду, виробництво етилового спирту із зброджуваних продуктів, оптова та роздрібна торгівля алкогольними та іншими напоями, а також пакування.

Виноробні угіддя РПЦ розташовані впритул до літньої резиденції патріарха, яка офіційно називається «Патріарший і синодальний духовно-адміністративний і культурний центр Російської православної церкви». Як йдеться на сайті Московського патріархату, в центрі обладнані покої святійшого патріарха і постійних членів Синоду, робочі кабінети, конференц-зали.

Невідомо, чи буде ТОВ «Мезибь» використовувати вино тільки для церковних потреб, чипередбачається його реалізація через роздріб, адже для цього їм доведеться отримати ліцензію на торгівлю алкоголем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: