Російська вакцина завозиться в Україну незаконно - МОЗ

Російська вакцина завозиться в Україну незаконно - МОЗ

Міністерство охорони здоров’я України не рекомендує використовувати препарати російського виробництва

У Міністерстві охорони здоров’я України є достатня кількість людського протиправцевого імуноглобуліну європейського виробництва. Препарат, рекомендований для лікування правцю основними міжнародними протоколами, має прекваліфікацію Всесвітньої організації охорони здоров’я та відповідає стандартам GMP. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Міністерство охорони здоров’я України не рекомендує використовувати препарати російського виробництва, особливо імунобіологічні.

«Ці препарати не зареєстровані в Україні, не мають жодного міжнародного сертифікату якості, а також, через відсутність офіційної дистрибуції в країні завозяться протизаконно, а отже, немає ніякої гарантії щодо дотримання холодового ланцюга», - повідомляють у МОЗ.

«Щодо останнього випадку правцю в Україні, у нещепленої дитини в Хмельницькому, повідомляємо, що після того, як в МОЗ надійшло про це повідомлення, у Хмельницький була направлена потрібна кількість імуноглобуліну, лікарів і батьків поінформували. Імуноглобулін ввели дитині о 10 ранку 5 вересня. Попри це, увесь день до МОЗ надходили повідомлення про пошуки протиправцевої сироватки російського виробництва для цієї самої дитини», - інформують у міністерстві.

МОЗ закликає батьків робити щеплення своїм дітям і самим ревакцинуватися кожні десять років. «Вакцини є безпечними і надійними, а незначні побічні реакції переносяться набагато легше і проходять без наслідків, на відміну від правцю», - запевняють у міністерстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: