Російські кораблі вийшли в Чорне море для перевірки боєготовності

Російські кораблі вийшли в Чорне море для перевірки боєготовності

Раптова перевірка боєготовності почалася в збройних силах РФ днем раніше

Понад 15 бойових кораблів російського Чорноморського флоту і більше 10 кораблів Каспійської флотилії вийшли в море в рамках масштабної перевірки боєготовності. Про це повідомив департамент інформації і масових комунікацій міністерства оборони Росії.
Раптова перевірка боєготовності почалася в збройних силах РФ днем раніше. Вона триватиме до 31 серпня, повідомив міністр оборони Сергій Шойгу.
Мету перевірки Шойгу описав як відпрацювання «повного циклу безпосередньої підготовки збройних сил до захисту інтересів Російської Федерації при наростанні загроз її безпеці».
Ще одна з цілей перевірки - оцінити здатність армії швидко нарощувати боєготовність на південно-західному напрямку, додав глава міноборони РФ.
Серед бойових кораблів, які вийшли в море, фрегат «Адмірал Григорович», ракетні кораблі «Самум» і «Міраж», сторожовий корабель «Сметливый», малі протичовнові кораблі «Александровец» і «Касимов», ракетні катери, мінно-тральні кораблі, великі десантні кораблі «Николай Фильченков», «Азов», «Ямал», «Цезарь Куников», «Саратов».
За перевіркою боєготовності російських збройних сил стежать у Вашингтоні. «Ми розраховуємо, що Росія виконає всі відповідні зобов'язання в рамках існуючих угод і надасть сусідам необхідні запевнення і відомості про масштаби і характер цих дій», - заявила в офіційний представник Пентагону Мішель Балданса.
Повідомляється, що навчання, що стартували в четвер, стали найбільшими в Росії за півтора року. Останнім часом подібні перевірки боєготовності почастішали. У червні пройшла перевірка бойової і мобілізаційної готовності російської армії. У березні така перевірка проводилася в повітрянодесантних військах - в ній брали участь близько 30 тисяч осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: