Російські літаки у Сирії все частіше наближаються до американських

Російські літаки у Сирії все частіше наближаються до американських

Технічні обмеження літака F-22 зменшують час на можливу відповідь у випадку атаки

Російські літаки стали все частіше наближатися до американських літаків в небі над Сирією. Про це повідомляє видання Aviation Week, яке цитує американських льотчиків, котрі базуються в ОАЕ і діють в Сирії на літаках F-22. Також за їх словами російські літаки все частіше стали з’являтися в межах нанесення ударів по наземним силам коаліції, яка діє проти Ісламської держави. 

Російські сили, які мають в Сирії літаки Су-30СМ, Су-35С, Су-27 і Су-17, не наносять ударів по наземним силам міжнародної коаліції на чолі із США. Однак їх присутність поряд, яка може тривати 20-30 хвилин, щонайменше насторожує американських льотчиків. Дуже часто літаки наближаються один до одного настільки близько, що можна здійснювати візуальне розпізнавання. Загалом же американським пілотам приходиться мати справу із російськими літаками на дистанціях значно менших чим ті, на яких вони здійснювали тренування. Це збільшує навантаження на пілотів, оскільки в них залишається незначна кількість часу для прийняття рішень.

Відповідний алгоритм дії у разі виявлення літака, який не належить до сил коаліції по знищенню Ісламської держави, передбачає необхідність американському льотчику повідомити про це літак радіолокаційної розвідки і управління і центр управління на землі. Це ускладнюється тим, що в літаків F-22, на відміну від F-15,  немає повного пакету системи передачі даних Link 16. Тим самим вони змушені передавати інформацію за допомогою аудіо-комунікації. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: