Російський опозиціонер попросив політпритулку в Литві

Російський опозиціонер попросив політпритулку в Литві

Російський опозиціонер Юрій Горський

Політик відомий як організатор «Російських маршів» в Москві

Організатор «Російських маршів» в Москві, російський опозиціонер,  який підтримував Майдан, член координаційної ради «Нової опозиції» Юрій Горський, втікши з-під домашнього арешту з Росії до Литви, попросив там політичного притулку, передає «Интерфакс» з посиланням на Baltic News Service.

«Юрій Горський попросив політичного притулку в Литві. Він повідомив, що 14 серпня отримав письмову відповідь від міграційної служби про те, що його прохання буде розглянуто. Процедура може зайняти кілька місяців», - зазначає видання.

У липні Горський зміг виїхати до Литви, хоча перебуває під домашнім арештом у справі про екстремізм. На суді слідство зазначало, що такий запобіжний захід потрібен, так як обвинувачений може втікти.

Крім того, «Радіо свобода» наводить перше інтерв'ю Горського після втечі з-під домашнього арешту. Його мета – «перемогти путінізм».

«Націоналістів, що втікли з Росії, Юрія Горського і В'ячеслава Мальцева в четвер внесли в так званий список «терористів і екстремістів». Мальцева в Росії звинувачують у «створенні екстремістського співтовариства», а Горського – в «публічних закликах до екстремістської діяльності". Мальцев, за непідтвердженими даними, зараз знаходиться в Грузії», - уточнює видання.

Справу про екстремізм проти Горського порушено у зв'язку з ходою націоналістів 1 травня в Москві на підтримку Дмитра Дьомушкіна. Горський є соратником націоналіста В'ячеслава Мальцева. 4 липня Мальцев також покинув Росію через порушення проти нього кримінальної справи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: