Російський опозиціонер пояснив, чим викликаний «губернаторопад» у РФ

Російський опозиціонер пояснив, чим викликаний «губернаторопад» у РФ
Російський опозиційний політик Василь Краснов

Губернатори забезпечують максимальну кількість голосів для Путіна

Зміна губернаторів в Росії спричинена президентськими виборами 2018 року. Головне завдання губернаторів – це забезпечення максимальної кількості голосів на користь Путіна. Про це під час прес-конференції у «Главкомі» розповів Василь Краснов, опозиційний політик зі Пскова (РФ).

За його словами, зміна губернаторів обумовлена майбутніми виборами президента Росії, що повинні відбутися в березні 2018 року.

«Змінюються ті губернатори, які знаходяться на посту 7-15 років, а можливо і більше. Це, безумовно, ті губернатори, у яких є з Кремлем своє «ви» або «ти» чи якась спільно пророблена робота. Я маю на увазі тих губернаторів, перед якими була поставлена певна задача, але яку вони виконують, наскільки можуть», - говорить Краснов.

Губернатор, який хоче утриматися на свої посаді, має виконати лише одне завдання, а саме: забезпечити Путіну найбільшу кількість голосів у своєму регіоні.

«Встановлення нових, молодих губернаторів, яким буде поставлене лише одне завдання: Путін – національний герой і має отримати при максимальній явці найвищий відсоток голосів виборців. Буде це доведено до всіх регіонів. Ці губернатори прекрасно розуміють, що якщо вони виконують це завдання, то продовжують працювати на цих посадах. Якщо ні, то одного дня можуть бути відправлені у відставку», - розповів Краснов.

Також політик зазначив, що у губернаторів є лише один виборець – Володимир Путін.

«Губернаторопад» показує та доводить, що в країні не важливо, як обирався губернатор. Тобто обираються ті, що колись були назначені Путіним, і ті, що були всенародно обрані (80% виборців в регіоні). В один день обираються Путіним. Отже, у губернаторів тільки один виборець, який дає оцінку головному регіону - це Путін. І це дуже страшно. Захотілося, то змінив на того чи на іншого», - сказав Краснов.

Російський опозиційний політик розповів, що відбувається придушення просвітницької діяльності, яку проводять опозиціонери в регіонах. Адже губернатори мають беззаперечно слідувати вказівкам Кремля.

«Не займатися цим вони не можуть. Губернатори на місцях, відповідні служби, комітети чи чиновники. У них таке завдання. В кожному регіоні в адміністрації є така назва Управління внутрішньої політики чи Комітет внутрішньої політики. Там сидять спеціально навчені люди, у яких завдання номер один - щоб ніякої громадянської активності в регіоні не було, окрім тої, що спущена з Кремля. Ні більше, ні менше», - розповів Краснов.

Також він зазначив, що відбувається вербування політиків Кремлем, відмова якому може загрожувати життю.

«Оскільки таке розпорядження спущене з Кремля, то будь-яка людина, як тільки створила рух та дізналася про це, запрошується адміністрацією для спілкування. Щоб політично «перефарбувати» та показати, що провели профілактику, щось пообіцяли, щось зробили і ця людина стала «нашою», мовляв, у нас вже рух готовий. Тобто забрати собі те, що зроблено іншими людьми. Якщо людина відхиляє дану пропозицію, то тоді починаються різні моменти. Рівні впливу відомі - від елементарних до найстрашніших, від погроз, натяків, викликів до правоохоронних органів, звільнення з роботи до того, коли можуть познайомити з арматурою», - сказав Краснов.

Пропонуємо переглянути запис прес-конференції:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: