Російський політолог пояснив, чому Путін змінив голову адміністрації президента

Російський політолог пояснив, чому Путін змінив голову адміністрації президента
Фото tvrain.ru

Путін позбавляється «старої гвардії», - політолог

Інформація про можливу зміну голови адміністрації президента Росії циркулювала в російських політичних колах ще з квітня, але тоді Путін відклав його прийняття. Про це розповів російський політолог Валерій Соловей, пише «Радіо Свобода».

За його словами, колишній голова адміністрації президента Росії Сергій Іванов обтяжувався останнім часом своєю посадою. «Він вважав, що він її переріс і заслуговує на більше. Що саме це «більше», поки не дуже зрозуміло. Тому що були дві опції. Перша - це прем'єрство, але за цю посаду йде дуже гостра боротьба. Друга опція - це пост віце-прем'єра, що займається силовими структурами та ВПК з перспективою крісла прем'єр-міністра», - пояснив політолог.

Однак, за його словами, призначення Іванова спецпредставником президента РФ з питань природоохоронної діяльності, екології та транспорту означає фактичну відставку. «Це значить, не було досягнуто з ним ніякого компромісу. Це, загалом, відставка. Це означає, що Володимир Володимирович послідовно позбавляється старої гвардії», - зазначив він.

Говорячи про Антона Вайно, Соловей зазначив, що це - абсолютний фаворит президента. «Він продемонстрував себе з кращого боку як дуже кваліфікований виконавець і дуже хороший якісний менеджер… Все, що він робив, він робив дуже якісно. І фаворит він, принаймні, вже останні 3-4 роки. Він послідовно зростав. 3-4 роки тому він був відзначений президентом, увійшов у фавор і з тих пір тримається в цій обіймі. Це один з 12-13 людей в Росії, які здатні впливати на рішення президента Путіна», - розповів політолог.

Як повідомлялось, Путін усунув з посади голову своєї адміністрації Сергія Іванова. Керівником відомства призначений його колишній заступник Антон Вайно. Іванов, який очолював президентську адміністрацію з грудня 2011 року, призначений спецпредставником президента РФ з питань природоохоронної діяльності, екології та транспорту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: