Російський політолог розповів, чому мітинги 26 березня спантеличили Кремль

Російський політолог розповів, чому мітинги 26 березня спантеличили Кремль

Можливо, якийсь час мем «Крымнаш» працював, але всеросійська маніфестація показала, що внутрішній порядок денний нікуди не дівся – експерт

Мітинги, що прокотилися містами Росії 26 березня, спантеличили і налякали російську владу. Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський, пише Оnline.ua.

За його словами, війна в Україні була затіяна, щоб, в тому числі, відвернути населення від гнітючої внутрішньої порядку денного: падаючого рівня життя, стагнації економіки, тотального злодійства. «Може бути якийсь час мем «Крымнаш» працював, але всеросійська маніфестація показала, що внутрішня порядок денний нікуди не дівся. У влади немає ніяких ідей, послань, мови, яким вона могла б говорити з суспільством», - зазначив експерт.

За словами політолога, масштаби протесту стали несподіванкою навіть для самих організаторів. «Примітно, що не було ніякої офіційної реакції. Більш того, федеральні канали навіть не згадують про подію в негативному ключі. Це означає, що ще не вироблені темники для пояснення цього явища «підступами США», - сказав він.

«Головне - не фігура Медведєва. Основне гасло ходи було «Путін – злодій»... Це був явний антипутінський виступ. Ключове – «в різних містах Росії», - підкреслив політолог і додав, що подібні протести - нове явище, якого не було ні в Росії, ні навіть в роки розпаду СРСР.

«Географія - це перша риса. Друге: демографія. У мітингах взяла участь молодь, починаючи зі школярів старших класів. Це теж нове явище», - сказав Піонтковський. Експерт уточнив: воно пов'язане з тим, що зникла монополія телебачення. «YouTube і соцмережі - ЗМІ нового покоління. Фільм Навального про Дімона подивилися більше 15 мільйонів чоловік», - зазначив він.

«Третє: масовість несанкціонованих мітингів. Люди свідомо йшли, знаючи, що можуть бути затриманими. Понад 1000 осіб дійсно були заарештовані в одній тільки Москві», - нагадав політолог.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: