«Російський слід» залишається однією із версій вбивства Шеремета - МВС

«Російський слід» залишається однією із версій вбивства Шеремета - МВС
Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автівки в центрі Києва

Радник глави МВС заявив, що слідство у справі Шеремета виконало свою роботу на 95%

Правоохоронні органи України упродовж року виконали свої завдання у частині слідства з розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета на 95%. Про це в коментарі для Радіо Свобода заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко.

«Розслідування, наскільки можна було його провести впродовж цього року, практично в деталях було проведено. У нас майже дві тисячі опитаних, 150 терабайтів інформації, яка проаналізована зараз, з якої зроблені висновки. І ми розуміємо, що є певне коло підозрюваних осіб, ми також розуміємо, що ці підозрювані особи можуть зараз переховуватися, і, скоріше за все, переховуються. Через те, я розумію, що правоохоронна система в своїй частині слідства на даний момент зробила 95% роботи, яку можна було зробити, виходячи з тих даних і з тих доказів, які можна було зараз зібрати», – сказав Варченко.

За його словами, попри запити суспільства з вимогами швидкого розслідування цього злочину, статистика розкриття замовних вбивств у розвинених країнах не перевищує 30% загальної кількості.

Варченко також заявив, що серед версій, на які продовжує вказувати слідство у справі Шеремета, залишається «російський» слід, але остаточних доказів немає. «Слідство зараз чітко не вказує, що це Росія. Але воно розглядає версію про російський слід і бажання дестабілізувати ситуацію в Україні», – додав він.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Трагедія сталася на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. 

За фактом загибелі журналіста прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, скоєне у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб).

Як повідомляв «Главком», у мережі опублікували фільм-розслідування вбивства українського журналіста Павла Шеремета.

Наприкінці червня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про відсутність серйозного прогресу в розслідуванні справи про вбивство Шеремета.

11 липня президент України Петро Порошенко провів зустріч з родиною Шеремета і представниками Комітету захисту журналістів. Порошенко наголосив, що правоохоронні органи повинні найближчим часом провести публічний звіт про результати слідства.

Міжнародна організація Комітет захисту журналістів вважає, що розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета в Україні забуксувало. 

Євродепутат Ребекка Гармс заявила, що вбивство Шеремета не може залишатися безкарним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: