Російський суд відмовився відпустити Гриба під домашній арешт

Російський суд відмовився відпустити Гриба під домашній арешт
Фото: Facebook Ігоря Гриба

У висновку лікаря вказано, що в умовах знаходження Гриба в СІЗО його стан здоров’я «загрожує появою внутрішньої кровотечі»

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону відмовив у зміні запобіжного заходу на домашній арешт українському політв’язню Павлу Грибу попри суттєве погіршення його стану здоров’я.

Адвокат Гриба Марина Дубровіна наполягала, що Павло потребує висококваліфікованого обстеження та лікування.

На судовому засіданні у справі Гриба 21 грудня адвокат попросила долучити до справи медичний висновок, проведене доктором медичних наук з України на підставі результатів обстеження Павла в Ростові-на-Дону. У висновку лікаря вказано, що «в умовах знаходження Гриба в СІЗО такий стан здоров’я загрожує появою внутрішньої кровотечі».

У зв’язку з цим захист Гриба просив змінити запобіжний захід Павлу на домашній арешт. Адвокат зазначила, що сторона звинувачення представила всі докази, допитала всіх свідків зі свого боку, тому Гриб не зможе «знищити докази або чинити тиск на свідків».

Натомість сторона обвинувачення «не побачила підстав» для зміни запобіжного заходу українцю. Держобвинувачення посилалося на документи зі слідчого ізолятора, в яких стан здоров’я політв’язня названо «задовільним».

Колегія суддів ухвалила рішення долучити до справи висновок про стан здоров’я Гриба, однак відмовилася змінити йому запобіжний захід. «Об’єктивних даних для зміни запобіжного заходу немає», - заявили судді.

Наступне засідання у справі заплановане на 18 січня. На ньому сторона захисту повинна представити свої докази, провести допит обвинуваченого, після чого суд призначить дату дебатів.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини вимагає від Росії довідки про стан здоров'я політв'язня Гриба, якому напередодні у суді стало зле.

12 грудня Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ відклав розгляд справи обвинуваченого в підготовці теракту українського політв’язня Павла Гриба через різке погіршення його здоров'я.

Грибу в Росії інкримінують «схиляння до теракту». Хлопця затримали 24 серпня 2017 року в білоруському місті Гомелі. Українець повністю заперечив у суді пред’явлені йому обвинувачення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: