«Роснєфть» має претензії до проекту «Сахалін-1» на 89 млрд. рублів

«Роснєфть» має претензії до проекту «Сахалін-1» на 89 млрд. рублів
«Роснєфть» має претензії до проекту «Сахалін-1» 

Перетік вуглеводів між сусідніми родовищами типова практика

Арбітражний суд Сахалінської області розкрив деталі позову компанії «Роснєфть» до проекту «Сахалін-1»,  до якого залучені іноземні компанії. В основі позову ідея про те, що акціонери спільного підприємства «Сахалін-1» в 2015-2018 роках збагачувалися за рахунок державної компанії. Збитки «Роснєфть» оцінює в 89 млрд. рублів. Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

Мова йде про перетік вуглеводнів між родовищами Чайво, яке освоює проект «Сахалін-1» і Північне Чайво, де із 2014 року працює «Роснєфть». В 2017 році видобуток на родовищі «Роснєфті» впав в 1,7 рази до 1,4 млн. тон. Можливість перетоку вуглеводнів між родовищами є нормальною практикою.

Проте експерти не виключають, що причиною такого падіння могла стати і неефективність розробки родовища – особливо в умовах різного темпу розробки сусідніх родовищ. Але очікують, що суперечка буде вирішена в досудовому порядку. В той час як сам позов розглядається експертами як засіб тиску «Роснєфті», яка на 20% володіє спільним підприємством «Сахалін-1», на решту акціонерів. Мова йде про американську компанію ExxonMobil, індійську ONGC та японську Sodeco. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: