Розенблат зізнався, що був присутній при затриманні його охоронця з хабарем

Розенблат зізнався, що був присутній при затриманні його охоронця з хабарем
Борислав Розенблат 

Розенблат мав зустріч із представницею арабської компанії, з якою обговорював питання легалізації видобутку бурштину

Народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка» Борислав Розенблат розповів, що у кафе «Три виделки» мав зустріч із представницею арабської компанії Катериною Сивоконь.

Із жінкою Розенблат обговорював питання легалізації видобутку бурштину та можливості інвестування іноземною компанією коштів у Житомирщину, де зафіксовані надри дорогого каміння.

Він розповів, що Сивоконь відлучилась до вбиральні. Після її повернення розпочалась спецоперація із затриманням охоронця.

За словами Розенблата, силовики увійшли до приміщення з-за спини депутата. Тому він не бачив ані факту передачі грошей, ані будь-яких інших дій.

«Представники НАБУ представились та почали пояснювати, що щойно $200 тисяч вручили моєму охоронцю. Він сидів за три столики від мене (позаду). Я не бачив, як поводився охоронець (коли йому наче вручали кошти). Його вивели до того, як я повернув голову в ту сторону. Побачив свого охоронця лише у VIP-залі, де у нього з сумки виймали гроші», – заявив Розенблат.

Народний депутат додав, що його охоронці ніколи не беруть нічого від будь-яких людей, бо знають, що це може бути заздалегідь спланована провокація.

«Я не повірю в те, що він доторкався до тих грошей», – розповів депутат.

Окрім цього, Розенблат заявив, що не знає причини того, що його імені упустили в офіційних документах НАБУ. Зазначимо, що до цього часу ані в ЗМІ, ані в правоохоронних та антикорупційних службах не звучала інформація, що сам народний депутат був присутній в кафе «Три виделки» під час арешту його охоронця.

Нагадаємо, в одному з ресторанів Києва співробітники НАБУ затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата за підозрою в отриманні хабара. При ньому були $200 тис. 

У НАБУ стверджують, що хабар, на якому затримали охоронця Розенблата, призначався двом нардепам.

Вони це заперечують і назвали подію «провокацією».

Подання на зняття недоторканності з народних депутатів Борислава Розенблата (БПП) та Максима Полякова («Народний фронт») було підписане 19 червня.

20 червня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокури Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні.

Генпрокурор Юрій Луценко вніс у Верховну Раду подання щодо зняття недоторканності з народних депутатів України Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата і Максима Полякова.

Читайте також статтю: Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: