Розенблат звинувачує Антикорупційне бюро у трьох злочинах

Розенблат звинувачує Антикорупційне бюро у трьох злочинах
Народний депутат Борис Розенблат

За словами депутата, правопорушення було вчинено посадовцями Антикорупційного бюро під час слідчих дій у відкритому проти нього кримінальному провадженні

Печерський районний суд Києва зобов’язав Генеральну прокуратуру України внести відомості про вчинення злочину посадовими особами НАБУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Про це повідомив народний депутат Борис Розенблат в ефірі Еспресо.TV.

За його словами, правопорушення було вчинено посадовцями Антикорупційного бюро під час слідчих дій у відкритому проти нього кримінальному провадженні.

Йдеться про ч. 2 ст. 370 (провокація хабара, вчинена службовою особою правоохоронних органів), ч. 5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 373 (примушування давати показання) Кримінального кодексу, пояснив Розенблат.

«Ухвала вже є Печерського районного суда. Він хвалив учора (1 серпня - ред.)», - додав він.

Окрім того, сьогодні, 2 серпня, Розенблату вручили у НАБУ клопотання щодо продовження слідчих дій ще на 4 місяці.

«Я очікую що буде нове судове засідання. Знову намагатимуться продовжувати термін запобіжних заходів», - пояснив він.

При цьому, як заявляє Розенблат, судом названо дві різних дати закінчення щодо нього запобіжного заходу - носіння електронного браслету: 16 серпня і 12 вересня.

Що ж стосується розслідування діяльності так званої бурштинової мафії загалом, то, як наголошує Розенблат, генпрокурор Юрій Луценко особисто визнав, що «немає ніякої бурштинової мафії».

«Є два депутати, які попали в поле зору. Проти них зроблена провокація, навмисна провокація, і сьогодні розслідується фейкова справа по фейковим звинуваченням», - вважає нардеп.

Як відомо, а Розенблата одягнули електронний браслет.

Як повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд заарештувати все майно народних депутатів Максима Полякова і Борислава Розенблата. САП ініціює арешт майна, бо статті Кримінального кодексу, які інкримінуються депутатам, передбачають конфіскацію в разі обвинувального вироку суду.

САП і НАБУ розслідують провадження стосовно Розенблата й Полякова щодо видобутку бурштину

За інформацією НАБУ, детективи Бюро у співпраці з ФБР через спецагента під прикриттям зафіксували, як вказані народні депутати через наближених осіб протягом декількох місяців отримували від представника іноземної компанії «заохочення» на суму близько $300 тис.

Читайте також матеріал «Главкома» П'ять найгучніших справ, які «зависли» в повітрі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: