Рятувальники повідомили про стан врятованих з печери в Таїланді дітей

Рятувальники повідомили про стан врятованих з печери в Таїланді дітей
Рятувальники у печері

Діти, врятовані 9 липня, були у кращому стані, ніж четверо хлопців, визволених 8 липня

Восьмеро дітей, визволених із затопленої печери Таїланду, перебувають у хорошому стані. 

Про це повідомив Наронсак Осатанакорн, губернатор провінції Чіанг Рай, який керує рятувальною операцією інформує CNN.

За словами чиновника, діти, врятовані 9 липня, були у кращому стані, ніж четверо хлопців, визволених 8 липня.

В чому полягає різниця, він не пояснив, проте запевнив, що всі восьмеро дітей перебувають у хорошому стані.

Також Осатанакорн додав, що наступний етап операції розпочнеться, ймовірно, у вівторок. Зараз рятувальники і дайвери відпочивають.

Раніше повідомлялося, що через брак кисню й складнощі в пересуванні за один день можна дістати не більше чотирьох дітей. Усю команду планували евакуювати до 11 липня, адже 11 числа в регіоні очікують сильні дощі, які повністю затоплять печеру включно з тими частинами, де перебувають діти.

У печері залишаються ще четверо хлопчиків та тренер.

Вдень 9 липня почався другий етап операції з порятунку залокованих в печері дітей. П'яту дитину вдалося евакуювати після 6-годинної операції.

У Таїланді знайшли живими 12 підлітків, які разом зі своїм футбольним тренером зникли в печерному комплексі 23 червня. Їх шукали 9 днів. Дітей не могли витягти на поверхню, адже печеру затопило водою.

Український дайвер Всеволод Коробов брав участь у рятувальній операції в Таїланді.

5 липня рятувальники відкачали 40% води з печери, де застрягли діти.

Як повідомлялося, дітей, які застрягли в затопленій печері, навчили занурюватися зі спеціальним обладнанням. Також вони написали листи батькам.

6 липня стало відомо, що в Таїланді загинув колишній військовий водолаз, який брав участь в операції з порятунку дітей, які опинилися у затопленій печері Тхам Луанг Нанг Нон. 

6 липня інженери американських компаній SpaceX та Boring Co, засновником яких є Ілон Маск, вилетіли до Таїланду для допомоги в порятунку дітей із затопленої печери.

Рятувальна операція в Таїланді почалася вранці 8 липня. За словами голови штабу рятувальної операції Наронгсака Осоттанаконі, в дальній район печери, де знаходилися діти з тренером, вирушила команда з 13 водолазів. Чотирьох дітей вдалося евакуювати на поверхню.

Увечері 8 липня операцію з порятунку дітей, які застрягли в затопленій печері в Таїланді, призупинили через вичерпання запасів кисню.

SpaceX протестував субмарину для порятунку дітей із затопленої печери у Таїланді.

23 червня група підлітків 11-16 років та їх 25-річний тренер зникли у печерному комплексі Тхам Луанг, куди вони вирушили на екскурсію. Понад тисяча людей, зокрема армія, поліція, волонтери і фахівці з різних країн, брали участь у пошуковій операції. Дітей не могли витягти на поверхню, адже печеру затопило водою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: