Саакашвілі назвав депутатів, які поскаржилися до Генпрокуратури на його «злочини», ідіотами

Саакашвілі назвав депутатів, які поскаржилися до Генпрокуратури на його «злочини», ідіотами

Саакашвілі прокоментував звинувачення нардепів щодо створення ним злочинного угруповання

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі назвав низку народних депутатів «ідіотами» після того, як вони звинуватили його у створенні злочинного угруповання з працівників Національного антикорупційного бюро і поскаржилися до Генпрокуратури.

«Клінічні ідіоти української політики тримають народ за ідіотів», – написав губернатор у Facebook.


Раніше ЗМІ повідомили про те, що нардепи від Народного фронту Микола Княжицький, Павло Пинзеник і Олександр Дроздик, а також депутата БПП Дмитро Голубов звернулися до ГПУ з заявою про «злочини» Саакашвілі.

У заяві парламентаріїв йдеться про звернення у них першого заступника голови правління Одеського припортового заводу Миколи Щурикова. У своєму зверненні об'ємом 112 сторінок він навів факти про «вчинення губернатором Одеської області Міхеїлом Саакашвілі у співучасті з іншими особами низки злочинів щодо Одеського припортового заводу». Мова йде, зокрема, про нібито протидію законній господарській діяльності, службовому підробленні, зловживанні службовим становищем, завідомо неправдивому повідомленні про злочин.

На думку авторів заяви, «злочини» одеського губернатора спричинили тяжкі наслідки для держави, зокрема, матеріальний збиток понад 6,5 млрд гривень-за зниження ціни продажу ОПЗ.
Нардеп Дроздик при цьому підкреслив, що заяву було відправлено у ГПУ, а в Національне антикорупційне бюро, оскільки, на його думку, «Саакашвілі створив організоване злочинне угруповання з участю співробітників НАБУ».

Нагадаємо, 6 грудня 2015 року під час Одеського антикорупційного форуму Саакашвілі заявив, що учасниками корупційних схем на Об'єднаній гірничо-хімічної компанії є політик і підприємець Давид Жванія, народний депутат від Народного фронту Микола Мартиненко, голова «Енергоатому» Юрій Недашковський, гендиректор Східного гірничо-збагачувального комбінату Олександр Сорокін і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Також він перерахував прізвища українських олігархів, які завдають збитків державі.

Також губернатор Одеської області назвав вражаючі суми, які щорічно втрачає український держбюджет.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: