Саміт НАТО: стало відомо, з ким поруч посадять Порошенка

Саміт НАТО: стало відомо, з ким поруч посадять Порошенка
Петро Порошенко 

Розташування лідерів на засіданні передбачено протоколом НАТО

Під час саміту НАТО у Брюсселі президент України Петро Порошенко та президент США Дональд Трамп сидітимуть поруч.

Про це у коментарі  УНН розповів голова місії України в НАТО Вадим Пристайко, відповідаючи на питання, чи будуть зустрічатись на саміті Порошенко і Трамп.

«Він (Порошенко – Ред.) не тільки буде з ним (Трампом – Ред.) перетинатись – вони будуть сидіти поруч. Спочатку на засіданні, присвяченому Україні. Україна (Ukraine) знаходиться там, де й США (USA)», – зазначив дипломат.

За його словами, таке розташування лідерів на засіданні передбачено протоколом: спочатку йде генсек, потім, починаючи з Албанії, по колу країни розміщені за алфавітом.

«Ми працюємо і над окремою зустріччю. Весь цей час, два дні, лідери будуть зустрічатись, спілкуватись, буде достатньо підстав для того, щоб з 29 найпотужнішими на планеті лідерами зустрітись, а також з дуже важливими для нас партнерами», – наголосив Пристайко.

Нагадаємо, лідери країн - членів Північноатлантичного альянсу проведуть спільну зустріч з президентом України Петром Порошенко і главою Грузії Георгієм Маргвелашвілі 12 липня в рамках саміту НАТО.

Раніше, президент України Петро Порошенко і генсек НАТО Єнс Столтенберг провели телефонну розмову, в ході якої обговорили підготовку України до участі в саміті НАТО в Брюсселі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: