Порошенко і Столтенберг обговорили підготовку України до участі в саміті НАТО

Порошенко і Столтенберг обговорили підготовку України до участі в саміті НАТО
Петро Порошенко та Єнс Столтенберг

Президент України провів телефонну розмову з генсеком НАТО

Президент України Петро Порошенко і генсек НАТО Єнс Столтенберг сьогодні, 26 червня, провели телефонну розмову, в ході якої обговорили підготовку України до участі в саміті НАТО в Брюсселі.

Про це повідомили в прес-службі українського президента.

«Сторони обговорили питання підготовки до участі України у заходах в рамках саміту НАТО в Брюсселі в липні 2018 року. Єнс Столтенберг запросив президента України взяти участь в засіданні Північноатлантичної ради на рівні глав держав і урядів, а також зустрічі високого рівня держав-учасниць та країн-партнерів миротворчої місії «Рішуча підтримка» в Афганістані», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Порошенко висловив подяку НАТО за послідовну і незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і солідарність у протидії російської агресії.

«Петро Порошенко повідомив генерального секретаря про розвиток подій на Донбасі і підкреслив важливість розміщення на окупованій частині Донбасу багатонаціональних миротворчих сил під мандатом ООН», – додали у відомстві.

Петро Порошенко і Єнс Столтенберг закликали якомога швидше звільнити всіх українських заручників, які утримуються у в'язницях як на території Росії, так і на окупованих територіях.

Нагадаємо, під час саміту лідерів-країн членів НАТО у Брюсселі Канада пообіцяла підтвердити свою відданість підтримці України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив 7 червня у Брюсселі, що президент України Петро Порошенко буде запрошений взяти участь у саміті НАТО у Брюсселі 11-12 липня.

Глава МЗС Павло Клімкін раніше повідомив подробиці про участь України у саміті НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: