«Самопоміч» додатково отримає майже 20 млн гривень державного фінансування

«Самопоміч» додатково отримає майже 20 млн гривень державного фінансування

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції

Політична партія «Об’єднання «Самопоміч» додатково отримає 19 551 615 гривень державного фінансування її статутної діяльності. Відповідне рішення було ухвалено сьогодні на засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції.

Згідно з пунктом 1 частини першої статті 175 Закону України «Про політичні партії в Україні» сума в розмірі 10 відсотків щорічного обсягу державного фінансування статутної діяльності політичних партій розподіляється порівну між політичними партіями, які отримали право на таке фінансування. За умови, що за результатами останніх позачергових виборів народних депутатів України кількість представників однієї статі серед обраних від політичної партії народних депутатів України не перевищує двох третин від загальної кількості народних депутатів України, обраних від цієї політичної партії.

Відповідно до протоколу Центральної виборчої комісії «Про результати виборів народних депутатів України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі 26 жовтня 2014 року» серед обраних від політичних партій народних депутатів України, які набули своїх повноважень, у політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» із 32 обраних народних депутатів 21 однієї статі, що не перевищує двох третин від загальної кількості. У решти політичних партій, представлених в парламенті, не витримується цей показник.

Так, із 27 обраних народних депутатів «Опозиційного блоку» 24 особи однієї статі. У політичної партії «Народний фронт» з 64 обраних народних депутатів – 52 однієї статі. Співвідношення у «Блоці Петра Порошенка» 63 проти 50. У Всеукраїнському об’єднанні «Батьківщина» – з 17 обраних народних депутатів 13 однієї статі. А у Радикальної партії Олега Ляшка з 22 обраних народних депутатів 19 однієї статі – це також більше двох третин від загальної кількості.

Нагадаємо, раніше політична партія «Об’єднання «Самопоміч» вже отримала 24 млн 931 тис 300 грн державного фінансування її статутної діяльності, що становить 50 % від встановленого обсягу щорічного фінансування у 2016 році.

Довідково. Відповідно до частини першої статті 175 Закону України «Про політичні партії в Україні» (далі – Закон) кошти, виділені з державного бюджету на фінансування статутної діяльності політичних партій, розподіляє Національне агентство з питань запобігання корупції. Згідно із частиною третьою статті 173 Закону рішення про надання політичній партії державного фінансування її статутної діяльності або про відмову у наданні такого фінансування приймає відповідно до Закону НАЗК.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: