«Самопоміч» відповідальна за спроби підтримати блокаду у місцевих радах – експерт

«Самопоміч» відповідальна за спроби підтримати блокаду у місцевих радах – експерт

Експерт вважає, що ситуація з блокадою певним чином вирішилася, адже влада взяла ситуацію під свій контроль

На думку політичного експерта, директора Інституту соціально-політичного проектування «Діалог» Андрія Міселюка, партія «Самопоміч» є відповідальною за спроби «протягнути» рішення про підтримку транспортної блокади Донбасу у місцевих радах.

Про це він заявив сьогодні в ефірі телеканала «112».

«Ситуація в регіонах зараз надзвичайно гостра, оскільки там каменем спотикання стало питання блокади. Партія «Самопоміч» та партія «Укроп» намагалися в радах західних областей та в Дніпровській міськраді, де «Самопоміч» контролює дві ключові посади – секретаря міськради та голови бюджетної комісії – протягнути постанову щодо підтримки блокади. Десь їм це вдалося, наприклад у Волинській обласній раді, в Полтавській тощо. В Дніпровській міськраді їм це не вдалося. Звичайно, тим містам та областям, де блокаду підтримали, сьогодні на Раді регіонів президент це згадає», – сказав експерт, коментуючи порядок денний Ради регіонального розвитку, що відбувається сьогодні у Києві.  

Крім того, експерт нагадав про зустріч глави держави із лідером «Самопомочі» Андрієм Садовим, який був одним з ініціаторів блокади.

«Ми пам’ятаємо, що буквально півтора тижні тому президент закликав до себе на бесіду голову партії «Самопоміч» Андрія Садового та вів з ним розмову. Адже саме «Самопоміч» та її представники у місцевих радах були ініціаторами звернень з підтримкою цієї блокади. Оскільки зараз рішення РНБО вже є і ситуація з блокадою певним чином вирішилася, звичайно, влада нарешті взяла ситуацію під контроль», – сказав він.

Пізніше президент Петро Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку заявив, що рішення деяких місцевих рад про підтримку блокади розхитують ситуацію в країні та висловив претензії головам цих рад.

Нагадаємо, у лютому на 18-й сесії Дніпровської міськради представники «Укропу» та «Самопомочі» на чолі з секретарем міськради В’ячеславом Мішаловим ініціювали прийняття постанови про підтримку транспортної блокади Донбасу, проте рішення не набрало достатньо голосів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: