Санкції проти Росії треба посилювати - Турчинов

Санкції проти Росії треба посилювати - Турчинов
Санкції проти Росії

Турчинов переконаний, що рішення послабити санкції проти Росії насамперед послабить Європу

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що санкції проти Росії необхідно посилювати. Про це він сказав в інтерв'ю ЛігаБізнесІнформ, повідомляє його прес-служба.

За словами Турчинова, рішення послабити санкції проти Росії насамперед послабить Європу, адже, санкції - «це елементарний самозахист Європи від агресії РФ».

Турчинов проаналізував ситуацію, яка склалася в світі через дії Росії, зазначивши, що російський військово-морський флот повністю домінує в Чорному морі, Москва посилює військову присутність у Балтійському регіоні, Сирія стала плацдармом, у тому числі, і для гібридної війни проти Європи. За його словами, Росія також створила наймогутніші військові бази у Середземномор'ї для своїх ВМС і ПКС.

«Тому санкції - це не подарунок Україні, а той мінімум, який західний світ може протиставити агресії Росії», - заявив секретар РНБО, додавши, що зараз санкції «необхідно посилити, поки не стало надто пізно».

Нагадаємо, 15 грудня керівники держав і урядів країн Європейського союзу на саміті у Брюсселі домовилися продовжити ще на шість місяців головний пакет економічних санкцій проти Росії через її агресію проти України, повідомили дипломати ЄС. Офіційне рішення буде оформлене і оприлюднене наступними днями. Чинність цього пакета санкцій, найболючішого для Росії, мала б закінчитися 31 січня наступного року.

Повідомляється, що Італія блокувала спроби продовжити термін санкцій Євросоюзу щодо Росії на рік, а не на півроку, а також була проти розширення санкцій через злочини з боку Росії в Сирії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: