Санкції США: акції російського Сбербанку впали на 20%

Санкції США: акції російського Сбербанку впали на 20%

Російський експерт помітив, що акції «Сбербанку» поводяться гірше за ринок, хоча санкції цей держбанк не торкнулися

Сьогодні 9 квітня акції російського «Сбербанку» подешевшали на 18,74% до 208,86 руб., падіння під час торгів часом досягало 23,57%. Сильно подешевшали і привілейовані акції банку - на 17% до 180,1 руб.

Через розпродажі інвесторами російських активів дешевшають папери і інших російських банків - ВТБ (-8,84%), «Возрождение» (-6,36%), банку «Санкт-Петербург» (-7,97%), МКБ ( -3,33%).

При чому російські економісти спішать заспокоїти своїх вкладників, заявляючи, що «фундаментальних підстав для падіння котирувань «Сбербанку» немає», і сьогоднішнє падіння – «це наслідок паніки і істерики на ринку». Про це заявив начальник управління інвестицій УК «Райффайзен капітал» Володимир Вєдєнєєв. «Папери держбанку користуються популярністю у інвесторів, як правило, вони займають значну частку портфеля, - каже він. - Тому й продають акції «Сбербанку» значно більше, ніж інші папери».

«Акції «Сбербанку» є в портфелях всіх великих фондів, причому в надлишку», - заявив старший аналітик «Атона» Михайло Ганелин. «З огляду на те, що акції банку ростуть без зупинки більше двох років, фонди вже заробили на цій позиції і тепер можуть вийти з неї навіть при падінні котирувань на 10-20%, зафіксувавши відмінний прибуток», - пояснює він.

Російський експерт додав, що акції «Сбербанку» поводяться гірше за ринок, хоча санкції цей держбанк не торкнулися.

«Інвестори позбавляються від паперів «Сбербанку» в першу чергу для того, щоб скоротити російський ризик в принципі», - заявив аналітик «БК Заощадження» Сергій Суверов. «Зараз є ризик, що практично будь-яка велика компанія може опинитися під новими санкціями в разі подальшої ескалації конфлікту з США», - не виключає він.

Раніше повідомлялося, що в понеділок 9 квітня курс євро в ході торгів на Московській біржі вперше з 4 серпня 2016 року перевищив 74 руб. Також протягом дня курс долара виріс на 1,84 руб. до 60,01 руб.

Ослаблення рубля відбувається через нові санкції США щодо Росії, введених 6 квітня. Індекси Мосбіржі і РТС знизилися в ході торгів на 9-11%.

Як відзначають експерти, помітне зниження рубля до євро і долара також відбувається через загострилася у Сирії.

Раніше повідомлялося, що санкції США обвалили акції «Русала» майже на 50%.

Як повідомлялося, 6 квітня США ввели санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, включених у так звану «Кремлівську доповідь». До їх числі, серед інших, глава Газпрому Олексій Міллер, міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев, командувач Росгвардією Віктор Золотов, керівник Роскомнадзору Олександр Жаров, губернатор Тульської області Олексій Дюмін. Обмежувальні заходи накладені також на 14 російських компаній.

У той же час, як пишуть ЗМІ, найближчим часом влада США обговорять нові санкції проти Росії, пов'язані з останньою хімічною атакою в Сирії. Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що за хімічну атаку доведеться «заплатити велику ціну», а Держдеп США поклав відповідальність за неї на Росію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: