ЗМІ підрахували втрати російських олігархів від нових санкцій

ЗМІ підрахували втрати російських олігархів від нових санкцій
Олег Дерипаска

Майно Дерипаски скоротилося майже на один мільярд доларів, він втратив більше 15 відсотків активів

Після того, як Мінфін США оголосив про введення нових санкцій проти російських бізнесменів і чиновників, стрімко знизилися статки мільярдера Олега Дерипаски. За даними рейтингу найбагатших людей планети за версією Forbes, за кілька годин після появи інформації про санкції в п'ятницю, 6 квітня, воно скоротилося на 957 мільйонів і склало 5,3 мільярда доларів.

Дерипаска, який займає 23-е місце в списку найбагатших людей Росії, втратив більше 15 відсотків своїх активів через різке падіння акцій En + Group на Лондонській біржі. Вартість акцій підконтрольних Дерипасці компаній впала на 10-20%, при цьому акції En + Group на Московській біржі обвалилися більш ніж на 20%, акції концерну «Русал» - на 12,44%.

Сукупні статки семи російських мільярдерів, що потрапили під санкції, скоротилися більш ніж на 1,25 млрд доларів, велика частина втрат припала на активи Дерипаски. Крім того, статки Сулеймана Керімова знизилися на 244 млн до 6,6 млрд доларів, Віктора Вексельберга - на 41 млн до 14, 6 млрд. У списку також знаходяться мільярдери Володимир Богданов, Ігор Ротенберг, Андрій Скоч і Кирило Шамалов. На їх статках санкції або не відбилися, або втрати виявилися незначними, в разі Скоча зафіксоване навіть невелике зростання.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 6 квітня, адміністрація США оголосила про запровадження нового пакету санкцій проти десятків фізичних та юридичних осіб в Російській Федерації. Серед них - наближені до Кремля бізнесмени Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Кирил Шамалов, Віктор Вексельберг, сенатор Сулейман Керімов, голова правління Газпрому Олексій Міллер, секретар Ради нацбезпеки Микола Патрушев, колишній «охоронець» Путіна, нині керівник Росгвардії Віктор Золотов та інші. Крім того, американський Мінфін запровадив обмеження проти 15 юридичних осіб – компаній та організацій.

У Росії вже пообіцяли карати тих, хто відмовиться працювати з «санкційними» компаніями.

Україна має намір синхронізувати свій режим санкцій з американським. Про це заявив у п'ятницю, 6 квітня, президент Петро Порошенко, вітаючи розширення санкцій США проти фігурантів «кремлівського списку».

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін також заявив, що тепер важливо, щоб ЄС синхронізував санкції проти Росії зі США.

Також мінфін США дав роз’яснення, за що ввели санкції проти російських олігархів.

Під санкції США загалом потрапили понад 400 компаній з РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: