Санкції США ставлять під загрозу створення російського літака МС-21

Санкції США ставлять під загрозу створення російського літака МС-21

На сьогодні в РФ є запас імпортованих композитних матеріалів для створення іще 6 літаків МС-21

Фото: корпорація «Іркут»

Припинення постачання композитів із США і Японії не можна буде компенсувати китайськими аналогами, які в два рази товстіші і важчі

США заблокували продаж до РФ композитних матеріалів, які є необхідними для створення крил для перспективного середньо магістрального пасажирського літака МС-21. Причиною цього стали санкції США щодо російського підприємства АО «Аэрокомпозит».

Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

Як наслідок, припинилися постачання як продукції американської кампанії Hexel, так і японської Toray Industries.

Саме видовжене композитне крило мало стати однією із конкурентних переваг МС-21. Це допомогло б збільшити місткість всього літака. На сьогодні готовими є 3 прототипи МС-21 із американськими матеріалами в крилах, а іще один перебуває на стадії створення. Роботи по даному проекту на осінь 2018 року коштували бюджету РФ 438 млрд рублів.

На сьогодні в РФ є запас імпортованих композитних матеріалів для створення іще 6 літаків МС-21. Проте припинення постачання композитів із США і Японії не можна буде компенсувати китайськими аналогами, які в два рази товстіші і важчі.

Розробка російського замінника може затягнутися на декілька років. Проте це може відтермінувати процес масового створення середньомагістрального пасажирського літака МС-21 до 2025 року.

Корпорація «Ростех», яка займається проектом літака, заперечує наявність проблеми із поставками композитів для крил, а також можливу відмову від даного технічного рішення. Передбачалося, що «Аерофлот» РФ отримає перші літаки МС-21 вже в 2020 році.

Нагадаємо, представники Демократичної партії США, які очолили комітети Конгресу після перемоги на виборах восени 2018 року, вимагають від міністра фінансів США Стівена Мнучіна відкласти зняття санкцій з компаній російського олігарха Олега Дерипаски.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: