САП передала в суд справу щодо двох прокурорів Донеччини

САП передала в суд справу щодо двох прокурорів Донеччини

Донецьким прокурорам загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на термін від п’яти до десяти років

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала в суд обвинувальний акт щодо двох начальників відділу прокуратури Донецької області та адвоката.

Про це написала прес-служба САП у Facebook.

Як поінформували у САП, у березні 2017 року начальник відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Донецької області за пособництва начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції вказаної прокуратури та місцевого адвоката отримав неправомірну вигоду сумі 10 тис. доларів США за повернення арештованого у кримінальному провадженні майна (4,8 млн російських руб.).

Цьому начальникові відділу прокуратури Донеччини ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди службовою особою, що займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням) КК України, а начальнику відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції вказаної прокуратури та адвокату інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 (пособництво у отриманні неправомірної вигоди службовою особою, що займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням) КК України. 

Обвинувальний акт, за даними САП, направлено до Жовтневого районного суду Маріуполя для розгляду по суті.

За висунутим обвинуваченням за ч. 3 ст. 368 КК України особам загрожує покарання у виді позбавленням волі на термін від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: