Савченко збирається надалі відстоювати свій скандальний закон

Савченко збирається надалі відстоювати свій скандальний закон
УНІАН

Масовий вихід з тюрем злочинців, які продовжують вчиняти тяжкі злочини, Надія Савченко назвала «європейськими цінностями»

Народний депутат від фракції «Батьківщина» Надія Савченко заявила, що буде захищати закон щодо зарахування судом попереднього ув’язнення у строк покарання, співавтором якого вона є

Про це вона сказала в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Закон Савченко» ухвалювала Верховна Рада. Для того, щоб ухвалити закон, потрібна більшість. Це не тільки мій закон, я – співавтор... Закон, проведений на покращення забезпечення прав людини, не може бути скасований... Скасувати його – це вже показати Європі, що ми не дотримуємось європейських цінностей», – заявила Савченко.

«Чому вони зайнялися «законом Савченко»? Тому що впав рівень життя людей, а це як раз-таки проблема уряду... Я проти того, щоб змінювати цей закон, я буду пояснювати, що в ньому дозволено змінити, а що не дозволено... Я буду захищати цей закон», – додала вона.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попросив народних депутатів внести зміни в «закон Савченко». Міністр аргументував це тим, що введений в дію закон призвів до масового виходу з в'язниць людей, які продовжують вчиняти тяжкі злочини.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вже виступив за скасування чи зміну «закону Савченко».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: