СБУ: Ми можемо тільки здогадуватися, де перебуває Павло Гриб

СБУ: Ми можемо тільки здогадуватися, де перебуває Павло Гриб
Павло Гриб

Глава СБУ Василь Грицак припускає, що розшукуваний Павло Гриб знаходиться у руках ФСБ РФ

Голова Служби безпеки України Василь Грицак припускає, що громадянин України Павло Гриб, якого розшукують, утримується органами ФСБ Російської Федерації. Про це він заявив під час спілкування з журналістами.

«Ми тільки можемо здогадуватися, і ми наразі ловимо фрагментарну інформацію з приводу того, де він може перебувати. Але і ви, і ми розуміємо, що, швидше за все, він у руках ФСБ Російської Федерації», - зазначив він.

Грицак зізнався, що спецслужбі «не дуже багато відомо про цю історію». «Нам відомо лише те, що білоруські прикордонники підтвердили в'їзд на територію Республіки Білорусь Павла і те, що звідти він не виїжджав», - додав він.

Нагадаємо, 28 серпня колишній український офіцер Ігор Гриб на своїй сторінці в Facebook написав про зникнення в Білорусі свого 19-річного сина Павла, який вирушив до сусідньої країни ще 24 серпня. За словами батька, 19-річний українець виїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався в соцмережах. 

Гриб вважає, що сина могли виманити й затримати російські спецслужби.

Україна направила Білорусі ноту протесту через викрадення сина прикордонника.

Зниклого в Білорусі сина українського військового серед затриманих не знайшли.

Повідомлялося, що Павло Гриб може перебувати в управлінні ФСБ в Краснодарі.

31 серпня в Будапешті на полях міністерській зустрічі країн Вишеградської групи та Східного партнерства відбулася зустріч міністрів закордонних справ Білорусі і України Володимира Макеєва та Павла Клімкіна, який обіцяв обговорити зі своїм білоруським колегою справу зниклого Павла Гриба.

Ця розмова Клімкіна з Макєєвим відбулася після того, як зовнішньополітичні відомства двох країн обмінялися різкими заявами з взаємними звинуваченнями в «непартнерській поведінці» в зв'язку зі справою зниклого Павла Гриба.

Ігор Гриб звернувся до силових структур Білорусі та Росії з офіційними заявами про сприяння в розшуку і поверненні Павла Гриба на батьківщину.

Читайте також матеріал «Главкома» Посол Ігор Кизим: Якщо Росія вносить до списку людину, якій заборонено в’їзд, вона автоматично потрапляє до бази у Білорусі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: