СБУ оголосила в розшук двох кримських депутатів-зрадників

СБУ оголосила в розшук двох кримських депутатів-зрадників

У 2014 році двоє депутатів підтримали анексію РФ Криму

Служба безпеки України оголосила в розшук двох депутатів Севастопольської міськради, які підтримали анексію Криму. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Відзначається, що зазначені депутати навесні 2014 році проголосували за «незалежність» півострова і його подальше приєднання до Росії, тим самим порушивши Конституцію.

«Правоохоронці зібрали повну доказову базу і встановили, що двоє депутатів 6-го скликання, обраних на чергових виборах депутатів ВР АР Крим у 2010 році, свідомо порушили Конституцію та інші закони України. Вони, знаючи, що Севастополь є невід'ємною частиною України, проголосували за «незалежність» півострова, створення так званої «Республіки Крим» і за перейменування міської ради «Законодавчі збори міста Севастополь», чим завдали шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності Україна», - йдеться в повідомленні.

СБУ було розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 111 КК «Державна зрада». У правоохоронному органі не уточнили імена депутатів, лише додавши, що на даний момент вони знаходяться в Криму.

Раніше Генпрокуратура України порушила кримінальні справи на депутата Держдуми РФ і колишнього «прокурора Криму» Наталію Поклонскую за державну зраду і заборону кримськотатарського Меджлісу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: